انتشار سریع اخبار در شبکه‌های اجتماعی

انتشار سریع اخبار در شبکه‌های اجتماعی

بر اساس یک پژوهش تازه، از هر چهار پست خبری که توسط کاربران شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شوند، سه مورد بدون خوانده شدن توسط ناشر آن بازنشر میشود.

پژوهشگران دانشگاه‌های ایالات متحده آمریکا بیش از۳۵ میلیون پست عمومی فیس بوک به همراه لینک‌های به اشتراک گذاشته شده از وب سایت‌های مختلف را در لحظات کلیدی چرخه سیاسی آمریکا بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ تجزیه و تحلیل کردند.

آنها دریافتند که ۷۵ درصد از این لینک‌های ارسال شده بدون کلیک خوردن توسط ناشر آن به اشتراک گذاشته شده‌اند. به عنوان مثال، یک کاربر ممکن است تنها با دیدن عنوان، خلاصه یا تعداد لایک‌های یک محتوا آن را بدون خواندن یا حقیقت‌یابی دوباره ارسال کند.

نویسندگان این مطالعه نتایج این تحقیق را «کاملاً گویا و همچنین هشدار دهنده» خواندند و آن را توضیحی برای «رایج بودن انتشار سریع اطلاعات غلط از طریق رسانه‌های اجتماعی» عنوان کردند.
 
چرا مردم مطالب را بدون خواندن بازنشر میکنند؟

پژوهشگران علت آن که افراد بدون کلیک کردن روی لینک‌ها محتوایی را به اشتراک می‌گذارند، ماهیت «عجولانه» تعاملات آنلاین تعریف کردند، بدین معنی که کاربران با عجله و بدون دقت تنها به دنبال اشتراک‌گذاری محتوا هستند.

در این پژوهش آمده است: «یکی از دلایل این رفتار می‌تواند حجم زیاد اطلاعات در فیدهای شخصی و شبکه‌های اجتماعی باشد که فشار زیادی بر کاربران آنلاین وارد می‌کند تا سریع عمل کنند و این امر باعث می‌شود آن‌ها به نشانه‌های ساده و اغلب سطحی اعتماد کنند.»

این رفتار باعث می‌شود که کاربر شبکه‌های اجتماعی احساس کند درباره اطلاعات علمی و مسائل سیاسی بیشتر از آنچه که واقعاً می‌داند، آگاه است.
 
تعصب بیشتر برابر با اشتراک گذاری نخوانده و سریع‌ تر

این مطالعه نشان داد افرادی که به‌طور علنی از یک حزب سیاسی خاص حمایت می‌کنند، بیشتر از افرادی که خود را از منظر سیاسی بی‌طرف می‌دانند، محتوا را بدون کلیک کردن و خواندن آن به اشتراک می‌گذارند.

با این حال، نویسندگان این تحقیق اذعان کردند که این روند ممکن است از جانب برخی حساب‌های پرکار در فیس‌بوک که طرفدار یک حزب خاص هستند و تمایل به بازنشر مکرر محتوا برای افزایش دسترسی به آن دارند، صورت پذیرد.

نکته قابل توجه این است که این مطالعه شامل کاربرانی که ممکن است محتوا را در یک پلتفرم دیگر مطالعه کرده و سپس همان لینک را بدون کلیک دوباره به اشتراک گذاشته باشند، نمی‌شود.

نویسندگان تحقیق پیشنهاد کردند که شرکت‌های شبکه‌های اجتماعی می‌توانند هشدارهای عمومی یا یادآوری‌هایی طراحی کنند که پیش از اشتراک‌گذاری محتوا کاربران را از خطرات این اقدام بدون خواندن محتوا آگاه کنند.